25 Вересня 2019

Футбол, браслети, піца та кава з Поляковою

Волонтери і друзі нашого фонду організували різноманітні благодійні заходи, аби допомогти 16-річному Нікіті Малецькому побороти гліобластому

Нікіта Малецький мріяв стати відомим футболістом. Від 7 років він ретельно тренувався по 20 годин на тиждень, виступав із командою юнацького футбольного клубу «Атлет» на місцевих і міжнародних змаганнях. Та злоякісна пухлина головного мозку гліобластома втрутилась у його плани. Після видалення пухлини йому розпочали хіміотерапію. Однак, результат був мізерний. Лікар порадив знайти клініку, де застосовують інноваційні методики лікування гліобластоми.

Нам потрібно було зібрати близько 90000 Євро на лікування в Німеччині. Фонд “Крона” відкрив онлайн канал для пожертв на своєму сайті і на сайті Українська біржа благодійності. Скоро ми побачили, як шириться коло людей, які допомагають хлопцю. 

Друзі нашого фонду організували благодійний он-лайн марафон «14 днів без цукру». До марафону приєднались 150 людей. Кожен поставив собі здорову ціль на два тижні. Відтак, люди міняли свої харчові звички, присідали, бігали, качали прес, і перераховували пожертви на допомогу Нікіті.

Автогонщики запросили хлопця на видовищні змагання з автодрифтингу й дали можливість відчути адреналін поруч із професійним пілотом.

Підключились і творчі люди – кінопродюсерка і сценаристка Ірина Вратарьова, журналісти телеканалів 1+1 та ICTV. У перервах між блоками хіміотерапії Нікіті організували сповнені позитивних емоцій зустрічі з телеведучими, побував він у студії програми «Сніданок з 1+1»

Популярна співачка Оля Полякова на своїй сторінці в Instagram  провела флешмоб #кофесПоляковой задля допомоги Нікіті й за три дні зібрала для нього 122,5 тисяч гривень.

Керівники, батьки і діти футбольного клубу Атлет організували кілька благодійних ярмарків та аукціонів. Вони зробили жовті браслети РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО! й поширюють їх за благодійний внесок. Вже близько півсотні батьків і школярів носять таки браслети, щоб підтримати хлопця. Хтось зробив торт і мафіни на футбольну тематику й запросив усіх мешканців району на солодкий ярмарок.

Українська асоціація футболу оголосила благодійний аукціон на підтримку Нікіти. Вони розіграли унікальну футболку одного з гравців Національної збірної України. Також передали частину коштів, виручених із продажу квитків на товариський матч Україна-Нігерія, що відбувся в Дніпрі 10 вересня. на Відтак на лікування хлопця УАФ передала 70000 гривень.

А «Pizza House» придумали продавати спеціальну «Футбольну піцу», з продажу якої віддають 20 грн. на допомогу Нікіті. Щосереди компанія оголошує день подяки і публікує список тих, хто купив добру піцу, і відтак допоміг. Pizza House продала вже понад 1400 цих виробів. 

Щомісяця хлопець з мамою їдуть в Кельн в імуно-онкологічний центр на чергову процедуру. Попереду ще шість блоків, регулярні обстеження. Після кожного блоку в Німеччині – курс хіміотерапії в Україні. Хлопець мужньо веде свою битву із злоякісними клітинами. Ми віримо, що йому в цьому допомагає не тільки лікування, а й попередня фізична підготовка та підтримка десятків тисяч людей.