05 Травня 2020

«Крона» та Carlsberg Ukraine допомагають українським лікарням

У рамках партнерства з компанією Carlsberg Ukraine ми придбали і передали 7533 комплекти протиепідемічного захисту до 12 лікарень у Києві та області, Запоріжжі та області, а також у місті Львові. До складу кожного сертифікованого комплекту входять: комбінезон, бахіли, шолом і маска з екраном.

Компанія Carlsberg Ukraine виділила 2,25 млн грн на благодійність і так прокоментувала своє рішення:

«В сьогоднішній ситуації дуже важливо вивчити потреби лікарень і мати розуміння першочерговості. Наразі дуже гостро стоїть питання в нестачі засобів індивідуального захисту лікарів та кисневого обладнання. Через брак захисних костюмів лікарі хворіють цілими бригадами. Окрім того, можуть переносити інфекцію від хворих до здорових. Аби не втрачати час і зробити допомогу максимально ефективною, в компанії було прийнято рішення в першу чергу забезпечити захисними костюмами лікарів».

Починаючи з 16 березня фонд «Крона», у партнерстві з українськими бізнесами та приватними донорами, перебуває у постійній боротьбі з COVID-19. Фонд закупив обладнання та ЗІЗ для боротьби з COVID-19 на суму 12,1 млн гривень.

Втім, це лише невелика крапля в морі: далеко не всі медичні заклади забезпечені необхідними засобами на 100%. Спільно з Центром “Розвиток Корпоративної соціальної відповідальності” ми продовжуємо збір коштів для підтримки українських медикі у рамках проекту “Захистимо тих, хто рятує нас”.