23 Квітня 2020

“Крона” і Райффайзен Банк Аваль проти COVID-19

“Крона” і Райффайзен Банк Аваль закупили три апарати штучної вентиляції легень AVEA© виробництва Vyaire Medical (CareFusion) вартістю 4 350 000 гривень.

Наприкінці квітня апарати доставили у Київську міську лікарню №9 та Чернівецьку обласну клінічну лікарню. Це основні медичні заклади, куди направляють хворих на коронавірус COVID-19.

Благодійну допомогу наш банк надав на придбання апаратів штучної вентиляції легень для найбільш завантажених сьогодні лікарень. Ми віримо, що наша підтримка допоможе пацієнтам та медпрацівникам успішно лікувати вірус COVID-19.

«Нам важливо підтримати лікарів, допомогти їм із високоякісним медичним обладнанням, – коментують представники банку. – Благодійну допомогу наш банк надав на придбання апаратів штучної вентиляції легень для найбільш завантажених сьогодні лікарень. Ми віримо, що наша підтримка допоможе пацієнтам та медпрацівникам успішно лікувати вірус COVID-19. Разом із тим – бережіть себе, дотримуйтеся всіх порад з профілактики!»

Штучна вентиляція легень здатна врятувати життя пацієнтам з ускладненнями, зокрема порушенням функції дихання, що викликані COVID-19. Наявність апаратів ШВЛ у медичних закладах критично важлива, адже кожен новий апарат дає шанс на одужання кільком десяткам пацієнтів.

Також Банк виділив додатково 630 тисяч грн. на засоби індивідуального захисту лікарів. Фонд “Крона” закупив і передав у Херсонську обласну інфекційну лікарню ім. Г.І. Горбачевського 1000 протиепідемічних комплектів, 2000 респіраторів, 1 кисневий концентратор.